Att ugnsrosta grönsaker är så himla gott! Ersätter med bravur både pasta, potatis och ris!
Går att variera i det oändliga! Denna blandning, med fänkål, passar till det mesta, men extra bra till fisk och kyckling!
För 2 personer:
1 fänkål
1 röd paprika
4 färska champinjoner
1 rödlök
ca 2-3 dl blomkål
2 vitlöksklyftor
1 msk örter (frysta går bra)
2-3 msk olivolja, smör el. kokosolja
Salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela champinjonerna.
Skär rödlöken i "båtar".
Skiva blomkål, ca 1/2 cm tjockt.
Dela paprikan i mindre bitar.
Skär bort rot och blast på fänkålen och skär i "klyftor".
Placera allt i en ugnsform, blanda samman med olja, örter, pressad vitlök, salt och peppar.
Kör in i ugnen i ca 25-30 minuter, rör om någon gång.
Avokadomos - gott till kött, fisk, fågel!
1 avokado
1 msk örter (frysta går bra)
1 tsk pressad citron
1 tsk olivolja
Salt och svartpeppar
Bara att mosa ihop grovt och servera!
Hoppas ni gillar det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar