lördag 10 januari 2015

Kyckling med sambal och vitlökssås med rostad sötpotatis

En utsökt lördagsmiddag! 


För 4 personer 

Kycklingen: 

1 kg kycklingfilé 
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche 
2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 
1 msk Tamari soja 
1-2 pressade vitlöksklyftor 
Salt, peppar
Smör 

Putsa filéerna och dela dem på längden. 
Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra! 
Lägg tillbaka alla filéerna i pannan, tillsätt sambal, vitlök, grädde och soja. 
Sänk värmen och låt det puttra en stund på låg temperatur. 

Ugnsrostad blandning:

Ca 2 sötpotatisar (avgör mängden, det skiljer ju så i storlek). 
1 rödlök
1 dl urkärnade oliver (färg spelar ingen roll) 
8-10 cocktailtomater 
Smör 
Salt 
Svartpeppar

Ställ ugnen på 200 grader.
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. 
Salta, peppra och klicka över ett par matskedar smör. 
Ställ in i ugnen, rör runt efter 10 min. 
Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 

Hoppas det smakar! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar