lördag 10 januari 2015

Dill och fänkåls lax med sting!

Idag blev det en sån där "man tager vad man haver" matlagning, som slutade i jackpot för smaklökarna! 
Kombon blev oerhört god, ni måste prova! 

För 2 personer:

2 tärnade laxfiléer (salta och peppra)
1-2 finhackade scharlottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 hackad fänkål
1 tunt skivad morot
2 dl tärnad squash 
1 broccoli, uppdelad i små buketter
2,5 dl kokosmjölk
2 tsk sambal oelek
1 tsk fiskfond
Salt och peppar
Kokosolja (neutral) 
Färsk dill

Hacka upp grönsakerna, tärna och krydda laxen.
Ta fram en stor stekpanna, stek lök, vitlök och grönsaker i kokosolja och rör runt, låt dem mjukna lite och ej ta för mycket färg. Salta och peppra.
Rör ned sambal, kokosmjölk och fond, låt puttra en stund på svag värme tills broccolin har bra konsistens. 
Vänd ned laxen och vänta någon minut på att den går klart. Klipp över färsk dill och servera! 

Hoppas ni gillar det! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar