måndag 8 september 2014

Kalkonbröst med vitlöksrostade grönsaker och dragonmajonäs


När man lägger kolhydrater på tallriken ska det vara bra kolhydrater!
Det vill säga kolhydrater utan gluten och av sorten som är fullproppade med vitaminer och mineraler!
Vill du inte ta bort kolhydrater eller minska för mycket, så gör dig själv en tjänst och titta på vilken kvalitet det är på dina kolhydrater, hur mycket näring tillför de din kropp? Jag tror på naturlig föda som kroppen är designad för att äta! 
Hursomhelst, detta var skitgott, så här kommer receptet! ;) 

Vitlöksrostade grönsaker

1/2  blomkålshuvud (litet)
1/2 röd paprika
2 morötter
Rotselleri (ca 2-3 dl tärnad) 
1 schalottenlök 
1-2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja el. smör
Salt

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Skala och tärna morot, rotselleri och paprika. 
Hacka schalottenlöken grovt.
Dela blomkålen i små buketter.
Lägg grönsakerna i en ugnsform, ringla över olja och pressa över vitlöken, rör runt. Salta. 
Kör in i ugnen ca 20 minuter. 

Dragonmajonäs

2 dl neutral rapsolja 
1 ägg
1 tsk dijonsenap 
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk torkad dragon
1 krm salt
Peppar 

Häll upp alla ingredienserna, utom salt och peppar, i en cylinder (långsmal bunke). Placera mixerstaven på botten och kör på max, utan att lyfta mixern, tills majonäsen tjocknat, då kan du lyfta och mixa lite till. 
Salta och peppra.
Smaka av, rör eventuellt ned mera dragon och en liten skvätt vitvinsvinäger. 


Kalkonbröst


Krydda kalkonbröstet med timjan, dragon, salt och peppar.
Bryn kalkonbröstet i smör och rapsolja så det får lite färg, sätt sedan i en termometer och kör klart i ugnen på 100 grader tills det nått en temperatur på 68 grader. Ta ut kalkonbröstet och låt det vila tio minuter, skär sedan upp i centimetertjocka skivor och servera! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar