måndag 25 augusti 2014

Chokladchiapudding


Jag letar ständigt efter bättre alternativ än godis till sonen. Själv mår jag bäst av att helt ta bort allt sött och ersättningar för det, men familj och vänner vill ju mumsa till det ibland, och jag ser det som en utmaning att hitta bättre och hälsosammare alternativ! 

Den här chokladpuddingen med chiafrön gick verkligen hem hos Charlie! 
Hoppas ni gillar den! 

1 portion 

1 dl osötad mandelmjölk, hasselnötsmjölk eller vanlig mjölk
1 dl vispgrädde eller kokosgrädde 
2 msk chiafrön
1 krm äkta vaniljpulver 
2 msk raw kakao 
1/2 tsk honung (välj hur lite/mycket)
1 nypa salt

Blanda i en skål, ställ kall och rör om några gånger då och då (för att undvika klumpar). 
Kyl minst 60 minuter. 
Blir puddingen för stabbig och tjock, späd efter med mera kokosgrädde eller vispgrädde och rör om ordentligt! 

Tips: Funkar med vilken mjölk som helst! 
Toppa med valfria bär, eller varför inte hackad, mörk choklad eller salta nötter! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar