lördag 26 juli 2014

Grekisk pyttipanna med lammfärs

Pyttipanna går snabbt och passar hela familjen, perfekt med andra ord! 
Här kommer mitt recept, med grekisk twist, så himla gott! 


450 g lammfärs 
3 vitlöksklyftor
1 schalottenlök 
1/2 röd paprika 
8-10 cocktailtomater 
150 g fetaost 
10 Kalamata oliver
1 stor sötpotatis (vit sötpotatis på bilden)
(eller squash)
1 tsk timjan
1 tsk oregano
Svartpeppar 
Salt

Tärna sötpotatis och förkoka i saltat vatten tills den är halvklar.
Finhacka vitlöksklyftorna och schalottenlöken. 
Skär paprikan i mindre bitar.
Låt lök/vitlök svettas och bli genomskinlig i lite smör eller olja.
Bryn lammfärsen med löken, salta, peppra och krydda. 
Tillsätt paprika, oliver, tomater och sötpotatis/squash och låt gosa ihop sig på svag värme tills paprika och sötpotatis mjuknat.
(Smaka av med salt/peppar) 
Ta pannan från spisen och smula ned fetaosten.
Servera! 

Tips! 
Vill du dra ned på kolhydraterna så byter du bara ut sötpotatisen mot squash! 

Lycka till! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar