onsdag 19 februari 2014

Rostad vitlöksdressing

Idag blev det baconlindad kycklingfilé med sallad och rostad vitlöksdressing! 
Supergott! 


Rostad vitlöksdressing 
1 1/2 dl Hellmans majonäs (eller egengjord)
1 msk vatten 
5 klyftor vitlök
1 tsk olivolja
1 nypa salt
1 nypa cayennepeppar 

Sätt ugnen på 200 grader. 
Skala vitlöksklyftorna, ringla över olja och rosta i ugnen tills de fått färg och blivit mjuka (15-20 min) 


Pressa ned vitlöken i majonäsen, tillsätt vatten och kryddor, rör om och låt vila i kylskåp en stund innan servering! 

Kycklingen delade jag på längden, snabbmarinerade (med olja, pressad vitlök, timjan, basilika, oregano, salt och peppar), sedan lindade jag en skiva bacon runt varje bit.
Körde in i ugnen (på plåt med bakplåtspapper) på 225 grader med grill, i 10 minuter. 



Hoppas det smakar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar