fredag 6 december 2013

Julknäcke a'la Smartfoodtess

Visst vill man väl kunna unna sig en knäckemacka med julskinka till jul, utan att få i sig gluten och socker! 
Därför har jag nu slängt ihop ett lyckat recept som jag tänkte dela med er! 



Recept (1plåt) 
2 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor 
1 msk brödkrydda
1 msk fiberhusk
2 dl kokande vatten
1/2 dl kokosfett (utan smak) 
Fänkålsfrön 
Flingsalt 


Gör såhär:

Mixa sesamfrön och solroskärnor till ett mjöl, i matberedare eller mixer. 

Häll upp "mjölet" i en bunke tillsammans med kryddor, pumpakärnor och fiberhusk. Blanda väl.

Värm vattnet i en kopp i micron, tillsätt sedan kokosfettet i vattnet, så det smälter. 

Häll vattnet/kokosfettet i mjölblandningen och rör om. 

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut degen tunt över hela plåten. 

Strö över fänkålsfrön och flingsalt, platta till lite lätt, så det fastnar. 

Skär upp ca 15 bitar av knäcket, så det blir lätt att dela när det är gräddat. 

Grädda på 150 grader i ca 50-60 min. 

Hoppas det smakar! 

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt knäcke, det ser jättefint ut!

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera
  2. Detta ska verkligen testas någon dag. ser gudomligt gott ut!! :)
    Trevlig söndag..

    SvaraRadera