tisdag 10 september 2013

Godaste äppelpajen!

Idag fick det bli äppelpaj till efterrätt!!
Den här äppelpajen är supergod, och det gör inte saken sämre att den inte innehåller socker och gluten!
Vi gjorde två små pajer, lagom till fyra personer. Den ena sötade vi med 1 tsk honung och den andra gjorde vi utan sötning. Båda blev lika goda! 
Till pajen serverade vi vispad grädde med vaniljpulver. 


Ingredienser
2 dl mandelspån
2 dl mandelmjöl
2 dl kokos
1 dl hasselnötter 
2 tsk kanel 
2 tsk kardemumma 
1 tsk vaniljpulver 
1 dl kokosfett eller smör (rumsvarmt)
(ev. 2 tsk honung)
 5 äpplen

Blanda alla ingredienser till en smuldeg.
Skala och skiva äpplena.
Lägg äpplena i formen, pudra över kanel och kardemumma.
Lägg över smuldegen. 
Klicka ut lite kokosfett (eller smör) på toppen. Grädda på 175 grader i ca 20-25 min, eller tills äpplena är mjuka. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar