torsdag 18 juli 2013

Kyckling & chorizogratäng..

Jag älskar när maten sköter sig själv i ugnen! Man hinner fixa sallad eller andra tillbehör OCH rodda undan i köket samtidigt som man väntar! Dessutom är det lätt att göra många portioner, perfekt för matlådor eller när man är många som ska äta! 
Här kommer ett recept som är sååå himla gott och enkelt!! 
Servera en sallad till, eller blomkålsris! 

1 kg kycklingfilé 
6 chorizo 
1 gul lök
2 dl crème fraîche 
3 dl vispgrädde 
1 dl Ajvar 
1-2 tsk sambal olek 
Salt 
Peppar 
2 dl riven ost

Stek lök och skivad chorizo tills löken blivit mjuk och chorizon fått färg.
Skiva upp kycklingfiléerna, salta och peppra. Lägg i en gratängform, häll över lök/chorizo. Blanda crème fraîche, grädde, ajvar och sambal och häll över. Toppa med ost. Gratinera på 200 grader i ca 20 min (tills kycklingen är klar).

Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar